Minden Kedves Látogatót szeretettel köszöntünk az oldalunkon!



2010. 04. 12.

Terepszemle a képességvizsgához és a vaddisznók

Tápiószentmártonban jártunk területnézőbe ahol a Szetter Klub az idei képességvizsga megrendezését tervezte ( március 27-én a vizsga sikeresen lezajlott, összefoglaló erről később).
Nagyon jó területet mutattak nekünk, amit a kutyák élvezettel teszteltek. Ideális hely Field Trial versenyek rendezésére is!
Több vadmadár került eléjük, ezt ígéretesnek találtuk a vizsgához és megköszöntük a lehetőséget és a kalauzolást a vadásztársaság hivatásos vadászának.


Lehetőségem nyílt rövid időn belül - a Somogy megyei találka után - újra Arwent megismertetni a vaddisznókkal, egyenlőre csak kerítés mögött.
Érdekes volt a reakciója már az első alkalommal, mikor megérezte őket.
A hátán felállt a szőr és farkát emelve mély torokmorgást hallatott, betámasztott, majd félkörben ide-oda ugrálva mély hangon ugatta.
Tisztelte a kerítés mögött lévő disznót, de tetszett, hogy nem hagyta ott, kellő érdeklődést mutatott, de nem volt vakmerő.
Arwen testvére, Apache Erdélyben már többször találkozott ezzel a számomra igen kedves és misztikus vaddal, a Gazdája még a hajtásba is magával vitte ahol nagy örömére jól dolgozott.
A gordon méretéből és temperamentumából adódóan nem egy disznós kutya, de érdekes látnom, milyen lehetőségek rejlenek benne, még ha csak próbaképpen is!

Pár kép erről:

1 megjegyzés:

Elkel írta...

I don't understand a word of this of course but the pictures with the hog is very very funny :)
Nice dogs!
Best,
Emma, Finland
www.karvaisetkaverit.fi